Dugit Wie zijn wij - Dugit
dugit

Deelnemer

dugit
dugit
dugit

Avi Mizrachi is de uitvoerend directeur van Dugit Messianic Outreach Centre en de voorganger van de Adonai Roi Congregation. Hij is geboren in Tel Aviv in een Joodse familie. In 1984, nadat hij bij de Israëlische luchtmacht had gediend, reisde hij naar Amerika waar hij Yeshua als zijn Redder en Heer leerde kennen. In diezelfde periode ontmoette hij ook zijn vrouw Chaya. Samen bezochten ze het Christ for the Nations Institute in Dallas, Texas. Avi en zijn vrouw Chaya keerden in 1987 terug naar Israël om te dienen in het Koninkrijk.
Avi is een bekende leider in Israël en een graag geziene spreker op internationale conferenties. Het is het verlangen van zijn hart om het evangelie te brengen aan Israëliërs en om ze op te leiden tot krachtige gelovigen die hun wortels en bron vinden in het Woord van God.

Chaya helpt Avi met de bedieningen van Adonai Roi Congregation en Dugit Messianic Outreach Center. Ze is ook betrokken in de Pro-life beweging in Israël, waar ze diverse Postabortus Syndroom workshops heeft gegeven. Ze voorziet in troost en steun voor vrouwen die lijden aan het trauma dat volgt op het ondergaan van een abortus.

Avi en Chaya hebben vier dochters, drie schoonzonen en ze zijn trotse grootouders ! 3 van hun dochters hebben met trots gediend in het Israëlische leger, en hun vierde dochter, Orel, doet momenteel de voorbereidende opleiding voor het leger die twee jaar duurt.

Notre Équipe

Dugit Outreach Center Tel Aviv, Israel

  • Shmuel S.
  • Pasteur Associé
  • Elior N.
  • Coordinateur
  • Shosh F.
  • Comptable
  • Deanna M.
  • Chargé d’administration
  • Nate S.
  • Assistant d’Avi

Waarom Tel Aviv

dugit

Als we op conferenties en in kerken spreken over Dugit krijgen we altijd die ene vraag; “Waarom Tel Aviv?” Om het antwoord op de vraag te begrijpen en om het belang van deze stad voor het Koninkrijk van God aan te geven moet je kijken naar het verleden, de huidige tijd en de toekomst.

Tel Aviv-Yafo is een stad die is samengesteld uit het oude en het moderne. Yafo (Jaffa, Joppa), het zuidelijke deel van onze stad, is bijna 4000 jaar oud en was, eeuwenlang, de hoofd havenstad aan de oosterse kust van de Middellandse zee. Volgens de traditie heeft één van Noah’s drie zonen, Yefet (Japheth) de stad van Yafo opgericht.
Later werden de beroemde ceders van Lebanon door de stad naar Jeruzalem en verder naar het oosten vervoerd. Gedurende haar geschiedenis is Yafo vele malen veroverd door meerdere overheersers; Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Turken en zelfs door Napoleon. Naast haar economische betekenis, diende Yafo ook regelmatig als een militair bruggenhoofd, het land dat als eerste in bezit wordt genomen om de rest van een gebied in te nemen.

Yafo is ook in bijbels opzicht van belang omdat boodschappers van Gods liefde en verlossing hun weg door Yafo vonden. De profeet Jonah werd door God geroepen om vanuit Yafo naar de Nineveh, in het huidige Irak, te gaan om aan de Assyriërs de boodschap van Gods genade te brengen. Dit voorbeeld in de Bijbel toont de liefde van God voor de niet joden. In het boek Handelingen zien we dat Simon Petrus in Yafo een visioen kreeg om aan andere volken het evangelie te brengen nadat hij in die plaats betrokken was bij de opwekking van Tabitha (Dorcas) uit de dood. Direct daarna wordt hij naar Caesarea geleid waar hij de goede boodschap predikt aan Cornelius en zijn mannen (Handelingen 9-10).

Tel Aviv, Israëls moderne en wereldse stad, is opgericht in 1909 op de zanderige heuvels ten noorden van Yafo. In de jaren dertig van de vorige eeuw is de stad uitgegroeid tot een grote stad met mediterriaanse uitstraling en wordt vanwege de zandstenen muren en de Bauhaus architectuur ook wel “De Witte Stad” genoemd. In 1948 riep Israël in Tel Aviv de onafhankelijkheid uit en voorzagen ze Jeruzalem van voedsel en munitie in de Strijd om onafhankelijkheid.

Momenteel is het het Israëlische centrum van handel en het zakenleven, high tech en het leger; wereldwijd is het echter ook bekend vanwege het wilde nachtleven, de witte stranden, sport en de vele cafés. Met een bevolking van 400.000 mensen en een nog grotere streek bevolking van 3,3 miljoen, wonen er in de regio Tel Aviv meer Joden dan in enige andere plaats ter wereld.

Met een Bijbelse verleden en de overvloed van het moderne leven is het grootste deel van Tel Aviv in het duister is gedompeld; geestelijk zijn ze dood. Hoewel ze Joods zijn vanuit de bloedlijn en cultuur heeft de meerderheid van de mensen weinig geloof in God en hebben ze zich gekeerd tot het occulte voor leiding en geestelijk voedsel. In het boek Jozua was de streek van Tel Aviv toegeschreven aan de stam Dan. Helaas gaven ze later hun erfenis aan de Filistijnen, trokken naar het noorden en gingen over tot afgoderij. Deze geest van afgoderij verzadigt de moderne stad met veel seksuele immoraliteit en woest materialisme. Terwijl het aantal Messiaanse Joden toeneemt, gelooft slechts 0,2 procent van de Joodse bevolking van Israël dat Yeshua (Jezus) de Messias is.

Hef uw hoofden op, o poorten, ja, verhef ze, eeuwige deuren, opdat de Koning der ere binnengaat. – Psalm 24:9

We stellen onze hoop op de Heer en Hij bereidt de oogst voor. Tel Aviv-Yafo is nog steeds een geestelijke toegangspoort. Net zoals God het evangelie vanuit deze stad de wereld in stuurde bidden wij dat het opnieuw een geestelijk bruggenhoofd voor Zijn Koninkrijk zal vormen om de rest van het land in te nemen.

In Psalm 87 staat geschreven; “De HEERE heeft de poorten van Sion lief boven alle woningen van Jakob” en Tel Aviv-Yafo is één van deze poorten. Moge de Heere deze oude deuren openen en onze stad transformeren om waarlijk Zijn “Witte Stad” te worden; de toegangspoort naar Jeruzalem.